Koolinoorte kokandusvõistlused
Projektis "Roheline koolitoit / Green School Dining" toimus muljetavaldav noorte kokkade võistlus teemal "Maitse ja tervislik koolilõuna." Siin on võimalik näha võistluse KUTSET ja JUHENDIT. Nii eelvoorudes kui lõppvõistlusel kasutati toidu valmistamiseks mahetooraineid, mida oli võimalik hankida.
15. jaanuaril toimus Varstu koolimajas Rõuge kooli õpilaste kokandusvõistlus. Rõuge noorte eelvoorus osales neli võistkonda. Varstu võistkond valmistas spagetid tomatises lihapallikastmes. Noored Köögis tüdrukud tegid koorese kanapasta tomatite ja šampinjonidega, lisandiks värske salat. Rõuge tiim valmistas lasanje ning Mõniste tüdrukud imemaitsva kamakreemi pohlade ja pohlamoosiga. Žürii otsustas lõppvõistlusele saata Varstu spagetid lihapallikastmes ja Rõuge lasanje. Rõuge noorte meisterkokkade pakutud toitude retseptid on SIIN.
22. jaanuaril toimus Värska koolimajas Setomaa õpilaste kokandusvõistlus. Ka Setomaa noorte eelvoorus osales neli võistkonda. Värska poiste võistkond valmistas kanapasta. Värska tüdrukud valmistas burgeri porgandifriikatega. Mikitamäe noored tegid krõbekana friikate, kastme ja salatiga. Meremäe tüdrukutel valmis kaks toitu – lõhepasta ja lõhetatar. Žürii otsustas lõppvõistlusele saata Meremäe lõhepasta ja Värska kanapasta. Setomaa noorte meisterkokkade toitude retseptid on SIIN.
Lõppvõistlus toimus Uusvada külamajas 15. märtsil. Žürii hindas kõrgelt kõiki valminud toitusid ja tunnustas kõiki osalenud noori. Rõuge ja Setomaa kokandusvõistluse meistri tiitli pälvis Rõuge võistkond oma maitsva ja tervisliku lasanje eest.
8. aprillil korraldati Rõuge-Seto kokandusvõistluse finalistidele ja nende juhendajatele pidulik lõunasöök Hämsa Maherestos.
Kokandusvõistlus on jäädvustatud kahele videofilmile.
Rõuge video, mille filmisid ja panid kokku Rõuge põhikooli Varstu õppekoha 8. klassi õpilane Kairit Pettai ja õpetaja Riina Kööts.
Setomaa video, mille fimis Rem Sotnikov ja monteeris Einar Raudkepp
Kokandusvõistlus toimus projekti „Green School Dining / Roheline Koolitoit" raames, mis viiakse ellu perioodil 01.10.2023–30.09.2025 ning mille elluviimist toetab INTERREG Eesti-Läti Programm 2021–2027.

